تارت برقوق مميز


كالعادة وصفة متميزة من أينا جارتن، أحلى ما فيها إن مفيش إمكانية إنها تبوظ، آخرها ممكن تتحرق ولو ركزنا في توقيت الفرن مش هيحصل إن شاء الله



المقادير:
  • ٢ كوب دقيق لكل الأغراض
  • ٣/ ٤ كوب بندق مفروم ناعم
  • ٣/ ٤ كوب سكر (لو السكر بني كمان يكون أحسن)
  • ١٢ معلقة كبيرة زبدة (بار ونصف زبدة) مقطعة قطة صغيرة ولازم تكون ساقعة
  • ١ صفار بيضة
  • برقوق، يفضل يكون مستوي شوية (عشان ينزل عصيره)


الطريقة:
  1. نسخن الفرن على ٢٠٠
  2. نخلط الدقيق مع السكر مع البندق المفروم ثم نضيف عليهم الزبدة وصفار البيضة
  3. نخلط المزيج بإيدنا (نفرك الدقيق مع الزبدة) بحيث الخليط يبقى Crumbles أو زي ملمس الرمل في إيدنا
  4. نرص الخليط في صينية التارت ونسيب شوية هنستخدمهم على الوش ونساويه وبكوب نساوي التارت ونضبط الجوانب بجوانب الكوب
  5. نبدأ نرص البرقوق بشكل وردة على التارت ونغطي كل التارت بالبرقوق
  6. نضيف باقي خليط التارت مفتفت على الوش 
  7. ندخل صينية التارت في الفرن لمدة ٤٠ - ٥٠ دقيقة
  8. بعدين لما الوش يحمر شوية نطفي الفرن ونسيبه عشر دقايق قبل التقطيع

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

البراوني الأفضل على الإطلاق

دجاج بالترياكي من واجاماما