شوربة العدس

من أحلى أنواع الشوربات اللي بناكلها في الشتا.. ومبتاخدش في العمايل أكتر من 30 دقيقة بس


المقادير:
  • كوب كبير عدس مغسول ومتصفى
  • 1 حبه جزر متقطعين حلقات
  • 2 حبه بطاطس متقطعين حلقات
  • 2 حبه طماطم متقطعين حلقات
  • مكعب مرقه
  • بصله كبيره مقطعة حلقات
  • 6 فصوص ثوم 
  • 2 ملعقه زبده أو زيت
  • اربع اكواب ماء
  • كمون وملح وفلفل 


الطريقة: 
  1. هبدأ بالزبدة أو الزيت على النار وأشوح فيهم العدس 5 دقايق، بعدين أضيف الخضار (البطاطس والطماطم والجزر والتوم والبصل) واقلب كل ده مع بعض لدقيقتين أو 3 بس عشان الخضار يطرى وينزل ميته
  2. نضيف 4 كوبايات مية والبهارات ملح وكمون وفلفل وممكن بهارات لحم والمرقة طبعا
  3. نغطي الحلة ونعرف ان كله استوى لو الجزر استوي
  4. بعدين نضرب كل المكونات في الخلاط أو ال Blender ع السخن المهم ان كلها بتضرب لحد ما تبقى خليط سميك
  5. ممكن لو عايزين نجمد جزء من الشوربة دلوقتي أنسب وقت، أما الباقي بنغليه ع النار ونخفف بمية حسب سماكة الشوربة اللي عايزينها، وندوق كمان لو محتاجين نزود ملح أو فلفل أو كمون
نحمص عيش شامي في شوية زيت ع النار أو نحمصه في الفرن، وهتاكل أحلى شوربة عدس تدفيك دفا السنين :)

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما

الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته