تارت الخوخ


للي بيحب حاجة حلوة مش مسكرة قوي ومش تقيلة، التارت ده مناسب جدا ليه
الخوخ اللي استخدمته هنا كمبوت الخوخ بس ممكن نستخدم خوخ طازة لو حابين، نقشره ونقطعه


المقادير:
  • كوب وربع دقيق
  • نص كوب زبدة ساقعة أو في درجة حرارة الغرفة بس متبقاش سايحة
  • معلقتين كبار Sour Cream كريمة حامضة
للحشو:
  • 3 صفار بيض
  • معلقة روح اللوز أو ممكن استبدالها بالفانيليا
  • 3/4 كوب سكر
  • 3/4 كوب كريمة حامضة
  • ربع كوب دقيق
  • والخوخ يقطع شرايح

الطريقة:
  1. أول حاجة هخلط مقادير القاعدة الدقيق مع الزبدة مع الكريمة الحامضة لحد ما تبقى عجينه وافردها في صينية التارت وادخلها الفرن ربع ساعة على 180 درجة
  2. اخرج القاعدة بعد ما تكون نشفت شوية واسيبها تبرد واحضر الحشو
  3. ارص عليها شرايح الخوخ واغطي القاعدة كلها بيها
  4. بعدين اضيف الخليط التالي: صفار البيض عليه معلقة روح اللوز والسكر والدقيق والكريمة الحامضة واضرب كله بالمضرب
  5. بعدين اصب الخليط ده على الخوخ والتارت وادخله الفرن لمدة ساعة على 160
  6. بعد ما يخرج التارت ممكن ازينة بلوز صحيح أو مكسر 
  7. انا استخدمت المياه اللي كان محطوط فيها كمبوت الخوخ وحطيت عليها نشا وعلى النار شوية وغطيت بيه التارت عشان يدي نكهة ولمعة
وبالهنا والشفا

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما

الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته