دجاج بالبرتقال على الطريقة الصينية

الوصفة سهلة جدا وطعمها حلو جدا وهيعجبكوا بالذات لو عندكوا أطفال هيعجبهم لانه شبه أكل شارع بس انضف طبعا



المقادير:
  • اوراك دجاج منزوعة الجلد ومتقطعة صغير.. الوصفة دي أحلى بالورك لإنه بياخد من التتبيلة
  • 2 بياض بيض
  • معلقة كبيرة نشا


مقادير الصوص:
  • نصف كوب عصير برتقال فريش أو علبة
  • معلقة كبيرة صويا صوص
  • معلقة كبيرة سكر بني
  • معلقة كبيرة خل
  • ربع معلقة زيت سمسم (لطيف جدا وبيدي نكهة مختلفة ومش غالي لاننا هنستخدم منه نقط وبيقعد وقت طويل)
  • ملح وفلفل
  • فصين توم مهروسين
  • معلقة كبيرة جنزبيل مبشور
  • معلقة صغيرة نشا
  • زيت قلي



الطريقة:
  1. نقطع الأوراك قطع صغيرة
  2. نخلط معلقة النشا الكبيرة مع بياض البيض وننقع الفراخ في الخليط ونسيبها لحد ما نحضر الصوص
  3. أنا سيبتها نص ساعة في التلاجة شوية بعدين طلعتها وقليتها في زيت غزير
  4. بعد كدة نطلعها تصفي زيتها
  5. لتحضير الصوص هنحط نصف كوب عصير البرتقال على نار متوسطة وعليه الصويا صوص ومعلقة السكر وزيت السمسم والخل والملح والفلفل والتوم والجنزبيل ياخدوا غلوة ونسيبهم خمس دقايق يغلوا
  6. بعدين نحط قطع الفراخ في الصوص على النار ونقلب كله مع بعضه دقيقتين وبالهنا والشفا
انا عملت جمبه نودلز تشاو ماين.. هتنزل وصفتها في البوست الجي

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

البراوني الأفضل على الإطلاق

دجاج بالترياكي من واجاماما