الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته


سر ان الكب كيك ده هش جدا هو التبديل بين اللبن والدقيق مع الخلط بينهم.. بس النتيجة فوق الممتازة.. كب كيك ناجح وتحفة فعلا



المقادير:
  • 2 كوب دقيق
  • 2 بيضة في درجة حرارة الغرفة
  • نصف كوب زبدة في درجة حرارة الغرفة او 113 جرام زبدة
  • 2 معلقة بيكنج باودر
  • نصف معلقة ملح
  • ثلاثة ارباع كوب سكر
  • كوب لبن
  • قطع شوكولاته حسب الرغبة Chocolate chips
  • نصف معلقة فانيليا


الطريقة
  1. اسخن الفرن على 150 درجة
  2. اضرب الزبدة أنعمها بعدين انزل عليها بالسكر ونضرب بعدين انزل البيضة بيضة بيضة واضرب خالص وعلى البيض اضيف الفانيليا
  3. بعدين اضيف جزء من الخليط الجاف الدقيق والملح والبيكنج باودر بنزل بيهم وأنا بنخلهم
  4. وجزء من اللبن وجزء من الدقيق وجزء من اللبن واضرب وهكذا لحد ما اخلص
  5. (ابدا بالدقيق واخلص بالدقيق)
  6. بعدين اضيف التشوكليت تشيبس (قطع الشوكولاته) واقلب بسيط يادوب بس يتوزعوا جوا الخليط
  7. بعدين ارص الخليط في ورق الكب الكيك المدهون زيت وع الفرن لمدة  18 دقيقة على فرن 150 درجة

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما