لفائف اللحم أو بوفتيك محشي أو ستيك رول

سميها زي ماتحب بس هي رول لحمة محشي اللي تحبه سواء خضار، جبنة، مشروم، بطاطس أو ممكن حتى جزر وكوسة.. فنن على كيفك
أنا حشيتها فلفل ألوان وجبنة شيدر



المقادير:
  • لحمه بوفتيك (6 شرايح) أو المقدار اللي تحبوه
  • ملح وفلفل وبابريكا مدخنة
  • فصين توم
  • فلفل ألوان
  • جبنة شيدر
  • بقدونس
  • مسطردة (انا استخدمت مسطردة بالحبوب الكاملة)
  • معلقة عسل
  • دقيق
الطريقة:
  1. نقطع الفلفل الألوان جوليان (شرايح بالطول) ونحضر الجبنة الشيدر
  2. نفرد قطع اللحمة ونحط عليها ملح وفلفل وبابريكا من برا ومن جوا (مكان الحشو) لإننا مش متبلين اللحمة وبالتالي لو متبلنهاش كويس في الخطوة دي طعمها مش يبقى حلو
  3. نحط في كل قطعة لحمة جبنة شيدر وفلفل ألوان وبقدرونس ونلف اللحمة على الحشو ونقفل القطعة بعود خشب
  4. كل قطعة نحطها في دقيق ثم نقليها في زيت تاخد لون فقط
  5. بعد كدة كل قطعة نرصها في بايركس ونعمل الصوص اللي هتستوي فيه اللحمة وهو عبارة عن معلقة مسطردة ومعلقة عسل وفصين توم ومعلقتين ميه لتخفيف حدة المسطردة.. لو هتستعملوا مسطردة عادية مش لازم معلقتين المية دي
  6. اغطي البايركس بورق فويل ويدخل الفرن على 180 لمدة ساعة

وبالهنا والشفا.. الطعم حكاية

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما

الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته