لافا كيك


Molton cake, volcano cake, lava cake سميها زي ماتحب بس الكيكة اللي بتطلع منها شوكولاتة سايحة سخنة وعليها ايس كريم ساقع أحلى حاجة حلوة ممكن تاكلها.. دي أحلى وصفة للمولتن كيك هتطلع مظبوطة وتحفة.. متماسكة من الحروف وشوكولاتة سايحة من جوا



المقادير:
  • 3 صفار بيض
  • بيضتين كاملين
  • نص كوب دقيق
  • نص كوب سكر بودرة
  • 113 جرام زبدة
  • ربع كوب شوكولاتة خام (طبيخ)
  • ربع كوب شوكولاتة بلبن (45% كاكاو)
  • معلقة فانيليا


الطريقة:
  1. في بولة هنسيح الزبدة مع كل الشوكولاتة في الميكروويف (على دقيقة واحدة) ساح كله
  2. نضرب كل ده عشان نعمل صوص جاناش.. بعدين نضيف السكر البودرة ننخله شوية بشوية ونقلب
  3. نضيف صفار البيض والبيضتين وعليهم معلقة فانيليا ونقلب
  4. اخيرا نضيف الدقيق ونقلب
  5. نوزع الخليط في بولات تكون مرشوشة زيت عشان يسهل استخراجها من القالب
  6. وندخلها الفرن لمدة 13  - 15 دقيقة على حرارة 210
  7. لما تخرج نقلبها ونحط عليها بولة ايس كريم ساقعة وبالهنا والشفا

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما

الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته