كيكة فطيرة الأناناس

هي كيكة طبقات، أول طبقة كيكة هشة والتانية الفاكهة والتالتة صوص كريمي لذيذ جدا كله على بعض وفي وقت قليل وبسيطة جدا
واحدة زيي مبتحبش الأناناس أصلا.. لكن فعلا عجبني جدا وطلعت الكيكة كلها تجنن في الوصفة دي
تقدروا تستعملوا الأناناس، الخوخ أو التفاح في الوصفة دي

دي بالخوخ

المقادير:
  • ٣/٤ كوب دقيق
  • نص معلقة ملح
  • معلقة بيكنج باودر
  • معلقتين لبن بودرة
  • معلقة نشا كبيرة
  • ٣ معالق كبار سكر بودرة
  • فانيليا
  • ٣ معالق كبار زبدة طرية
  • بيضة
  • نص كوب لبن
  • علبة خوخ
  • علبة جبنة كريمي ٦ مكعبات طرية
  • كوب كريمة حلويات
  • كيس كريم شانتي
  • نص كوب سكر
  • معلقة قرفة
بالأناناس


الطريقة:

  1. هنسخن الفرن على ١٨٠ ونبدأ الخليط
  2. هنخلط سوا الدقيق والملح والبيكنج باودر ولبن البودرة ومعلقة نشا كبيرة و٣ معالق سكر بودرة
  3. نخلط سوا نص كوب اللبن مع البيضة مع الزبدة ونضيف الخليط ده على الخليط الجاف اللي فيه الدقيق ونقلب كله مع بعضه
  4. نصب الخليط في صينية الكيك ونرص على الوش الفاكهة بتاعتنا الأناناس أو الخوخ
  5. في وعاء منفصل نضرب الجبنة الكريمي لوحدها الأول لحد ما تنعم بعدين نضيف عليها كريمة الحلويات والكريم شانتي ونص كوب السكر ومعلقة القرفة ونضرب كله مع بعضه بعدين نصب الخليط ده على الأناناس أو الخوخ بحيث يتغطى كله عشان ميتحرقش
  6. ندخل الفرن لمدة ٣٠ – ٣٥ دقيقة لحد ما الوش يحمر شوية والأطراف كلها تنشف وتبدأ في اللون البني
لما تخرج سيبوها ترتاح في التلاجة كام ساعة وبألف هنا وشفا

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

دجاج بالترياكي من واجاماما

الكب كيك الهش بالفانيليا وقطع الشوكولاته