تارت البلح


ده اسمه تارت البلح باللوز على أبوه.. ليه على أبوه بقى عشان طعمه خرافة وعمايله بسيطة جدا

المقادير:
  • بلح أسود منزوع النوى
  • كوب دقيق
  • كوب زبدة
  • رشة ملح
  • بيضة
  • علبة حليب مكثف محلى
  • معلقتين بودرة كسترد
  • نص كوب لبن
  • قرفة
  • فانيليا
  • لوز شرايح (ممكن الاستغناء عنه)



الطريقة:
  1. نخلط الدقيق والزبدة والملح والبيضة كويس جدا لحد ما تبقى عجينة ونحطها في التلاجة لمدة نص ساعة
  2. نفرد العجين في صينية التارت ونخرم العجين بالشوكة وتدخل الفرن على 180 درجة تلت ساعة
  3. نطلع قاعدة التارت من الفرن ونرص البلح بشكل دائري 
  4. نخلط علبة حليب مكثف محلى مع معلقتين بودرة كسترد ونص كوب لبن ومعلقة قرفة ومعلقة فانيليا
  5. نصب الخليط ده على التارت ونرش على الوش شرايح اللوز وندخله الفرن لحد ما يحمر الوش ويجمد الكسترد وبالهنا

Comments

Popular posts from this blog

تيراميسو كلارا - التيراميسو الإيطالي الأصلي

البراوني الأفضل على الإطلاق

دجاج بالترياكي من واجاماما